Gin
Bombay Sapphire je jedním z nejpopulárnějších ginů ve stylu London Dry. Jeho unikátní chuťový profil je výsledkem složitého výrobního procesu. Giny Bombay Sapphire se tradičně destilují na historických zařízeních ze 30. let 19. století, které mají v palírně dokonce pojmenované – Tom a Mary. K nim se později přidaly dva moderní přístroje, Henry a Victoria. Ve výsledném destilátu se tak doslova potkává umění dob dávno minulých se současnými technologiemi.
Při výrobě Bombay Sapphire se pracuje pouze s těmi nejlepšími ingrediencemi, mezi kterými najdete třeba marocký pepř kubeba nebo guinejské rajské zrno. Směs až dvanácti vzácných botanicals se zavěsí v měděných košících do destilačního přístroje, kde přes ně během destilace prochází horká pára a uvolňuje jejich aroma. Metoda parní infuze je náročnější než macerace bylin v alkoholu, ale stojí to za to. Výsledkem je jemnější, ale přitom výraznější, bohatší chuť ginu.
Bombay Sapphire gin právem drží celou řadu ocenění ze světových soutěží. Užijete si ho samotný i jako základ oblíbených ginových koktejlů.