Detailní popis produktu
Typ vína: suché červené s označením zadunajské chráněné oblasti
Odrůda hroznů: 100% Frankovka
Barva: krásná intenzivní fialová barva
Vinice: Tmavě hnědé lesní půdy s jílem na panonské sedimentární hornině, stáří vinic 16let
Sklizeň a výroba: Hrozny se sklízejí ručně, poté jsou opatrně destemovány. Následuje 21 denní fermentace na slupkách a ruční mačkání bobulí.
Zrání: Po spontánní malolaktické fermentaci víno zraje 12 měsíců z 50ti procent ve 2-3 let starých barelech a ve zbylých 50% ve zcela nových maďarských dubových barelech (300 litrových).
Chuť: V chuti jsou znát čerstvé a kyselejší tóny višní, brusinek, s nádechem lékořice. V dochuti je znát tmavá čokoláda a hřebíček.
Buket: Intenzivní buket s vůněmi višní, malin a borůvkové šťávy. To vše ujednocuje vůně pečícího koření, které vínu dodává zrání v dubových sudech, a doplňuje pikantnost černého pepře.
Doporučení k jídlu: Vhodné ke zvěřině, hovězí pečeni a polotvrdým sýrům.
Teplota podávání: 15-18°C
Alkohol: 13,0% vol
Kyselost: 6,4g/l
ph: 3,48
Redukující cukry: 1,1 g/l
Kategorie: | Vinařství |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.