Detailní popis produktu
Vinařství Pico Maccario se specializuje především na pěstování odrudy Barbera ve městě Mombaruzzo v srdci Piemuntu. Bratři Pico a Vitaliano vytvořili značku Pico Maccario v roce 1997, po čtyřech generacích, kdy hrozny jen prodávali jiným výrobcům. Bratři hospodaří na 70 hetarech vinic a právě 60 hetarů je věnováno odrudě barbera
Odrůda hroznů: Barbera
Barva: intenzivní rubínově červená
Vinice: vlnité kopce z doby pleistocénu vytvořené z fluviálních (říčních) ložisek
Sklizeň a výroba: Ruční sběr hroznů až v nejvyšší zralosti. 50% sklizně se suší v dřevěných bednách po dobu 20 dnu,
drcení hroznů a následná macerace trvá 10-12 dní. Poté se vinifikují a zrají nových francouzkých sudech.
Zrání: 12-14 měsíců v malých francouzských dubových barelech
Teplota podávání: 16°C
Alkohol: 15% vol
Kyselost: 5,80 g/l
Chuť: intenzivní, se správnou vyvážeností mezi kyselinou a tříslovinou
Buket: intenzivní a celistvý buket s příměsí vyzrálého ovoce, vanilky a jemnou boisé (dřevinou)
Doporučení k jídlu: Víno ve stylu Appassimento (vína vyrobená ze sušených hroznů), jako je Amarone v Benátsku nebo Sfursat v Lombardii,
skvělé párování s jídlem plné chutí. Rizoto z červeného vína nebo těstoviny z pohanky v sýrové omáčce jsou pro Epico přirozenými partnery.
Víno lze také snadno na konci jídla spárovat se sýry.
Druh lahve: Burgundy
Při objednání 6 lahví je zboží dodáváno v originální dřevěné bedýnce
Kategorie: | Vinařství |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.