Detailní popis produktu
Bruna Grimaldi má vlastní styl jak interpretovat Barberu - tím je Barbera Superiore Scassa. Vybrané vinice, nízké výnosy a stárnutí v dubu jsou klíčovými faktory, které přispívají k tomu, aby toto víno dosáhlo standardům apelátu Superior. Je znatelná intenzivní vůně červeného ovoce, višně a mentolu. Na patře cítíme bohatou a koncentrovaná, minerální a svěží chuť. Tato čerstvost dává vínu dlouhou životnost a činí z něj univerzální víno z hlediska párování potravin.
Odrůda hroznů: Barbera 100%
Vinice: svahy oblasti Roddi, La Morra, Diano d’Alba a Sinio, půdy s příměsí vápence
Expozice: jižní, jihovýchodní a jihozápadní svahy
Nadmořská výška: mezi 250 m.n.m. - 450 m.n.m.
Sklizeň: Hrozny se sklízejí ručně do plastových beden v druhé polovině září
Výroba: Hrozny jsou fermentovány pod neustálou kontrolou za konstatní teploty, macerace 10-12 dní. Po alkoholové fermentaci následuje spontánní malolaktická fermentace.
Stárnutí: Víno zraje 12-15 měsíců v sudech nebo velkých barelech. K lahvování se přistupuje během léta, poté víno dále zraje v samotné lahvi, než je dáno k prodeji.
Doporučení k jídlu: Bohaté předkrmy, pečené ryby, treska, těstoviny s masovými omáčkami, červené a bílé maso, vyzrálý sýr.
Teplota podávání: 16-18 ° C.
Kategorie: | Vinařství |
---|---|
Hmotnost: | 1.5 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.